Defensie fotoreportages

Defensie in het kort...

Defensie staat voor vrede en veiligheid, in Nederland en daarbuiten. Zij beschermen wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen.

Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Om dit te kunnen bewerkstelligen beschikken zij over een hoop materieel. Van F-35’s tot Cougar transporthelikopters en van Leopards tot aan Scania’s.

Op deze pagina neem ik jullie mee naar een selectie van dit materieel, materieel wat ik tot nog toe heb mogen fotograferen. Veelal Nederlands, met soms een uitstapje richting andere landen.

228-a400-airbus-airshow-sanicole-standard.jpg
227-patrouillesuisse-airshow-sanicole-standard.jpg
227-eurofighter-typhoon-raf-airshow-standard.jpg
226-eurofighter-typhoon-raf-airshow-standard.jpg
225-eurofighter-typhoon-raf-airshow-standard.jpg
224-eurofighter-typhoon-raf-airshow-standard.jpg
223-eurofighter-typhoon-raf-airshow-standard.jpg
222-blackhawk-airshow-sanicole-standard.jpg
221-blackhawk-airshow-sanicole-standard.jpg
220-f16-usaf-sanicole-airshow-standard.jpg
219-f16-usaf-sanicole-airshow-standard.jpg
218-f16-usaf-sanicole-airshow-standard.jpg

Wat betekend het woord defensie?

Defensie is het door de overheid verdedigen van het eigen grondgebied tegen een vijandig land dat dat grondgebied of een gedeelte ervan probeert te confisqueren. Hiertoe kan de overheid passieve defensie of actieve defensie inzetten.

 

Waar valt defensie onder?

De Nederlandse defensieorganisatie (kortweg: Defensie) wordt gevormd door het ministerie van Defensie. Het ministerie bestaat uit het departement, de krijgsmacht, bijzondere organisatie-eenheden en ondersteunende organisaties.

 

Wat valt er onder defensie?

De Nederlandse krijgsmacht heeft 4 legeronderdelen: de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Marine, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee. Deze legeronderdelen kunnen zelfstandig opereren, maar werken vaak samen.

 

Wat doet defensie?

De drie hoofdtaken van Defensie zijn:

  • het beschermen van het eigen grondgebied en dat van bondgenoten;
  • het bevorderen van de (internationale) rechtsorde en stabiliteit;
  • het ondersteunen van civiele autoriteiten en leveren van bijstand bij rampen en crises.

Benieuwd naar één van deze foto’s op bijvoorbeeld canvas, plexiglas, aluminium of misschien zelfs wel op je eigen koffer of laptophoes? De mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal terug te vinden in mijn webshop